Dag 4 – Een lange dag

DSC01068

Elias in Bratislava

We zetten onze wekker vroeg, maar tot onze verbazing deden de anderen dat ook en waren ze voor ons weg. We namen rustig de tijd om even het centrum van Bratislava te bekijken. Een niet zo grote maar wel mooie stad. Na ons ontbijt vervolgden we onze weg vol goede moed. We stopten amper en tegen de late namiddag waren we al aan de Roemeense grens. Zonder problemen geraakten we erdoor. We hadden zelfs een fijne conversatie met de grenswachter.

DSC01070.JPG

Poseren aan de Donau

We zouden morgen graag genoeg tijd hebben om te genieten van het mooie landschap bij het oversteken van een van de mooiste bergpassen van Europa, de Transfageresan. Daarom reden we vandaag wat extra kilometers. Om in de juiste richting te geraken, namen we een weg die geen autosnelweg is. We reden door de dorpen waar veel verval, armoede en straathonden te zien waren. We reden vandaag 750 kilometer, een vermoeiende dag… We bereikten een camping en vielen als blokken in slaap na het verorberen van een avondmaal gemaakt op ons campingvuurtje. Momenteel doen we veel autosnelwegen, maar vanaf Turkije zal dit normaal gezien afnemen.

DSC01080.JPG

Grensovergang naar Roemenië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s