Dag 5 – De mooiste weg ter wereld!

DSC01121

Voor de eerste keer ruilen we de autostrade in voor kleine bergwegjes. Vandaag hebben we slechts één doel, de Transfagarasanpas. Het drietal van Top Gear benoemde deze weg tot ‘de mooiste weg ter wereld’. Deze uitspraak willen wij even op de proef stellen. We benaderen de pas langs het Noorden. Het is mistig, koud en extreem druk op de weg. Om de top te bereiken is er een enorme fille, enkele wagens keren om, vele volgen hun voorbeeld maar wij volharden.

DSC01101

Eens op de top rijden we door een tunnel en daar slaat de sfeer volledig om. Vreemd genoeg is er geen verkeer, de mist is weg, de zon schijnt en voor ons ligt een weg zoals spaghetti over het landschap uitgestreken. Wat een uitzicht! Olivier staat te popelen om deze weg aan te vallen, we vliegen er meteen in. Over het perfecte asfalt kronkelen we langs de berg naar beneden, door bossen en langs meren, het houdt niet op! Ja, dit is de mooiste weg ter wereld!

created by dji camera

Onderaan de berg woont Stephan, een collega van Elias die hij leerde kennen tijdens zijn 5 maanden durende stage aan boord. We worden enorm gastvrij ontvangen door het gezin, BBQ en een pint, niets ontbreekt. Ook bieden ze ons een frisse douche en een slaapplek aan, we worden behandeld als prinsen!

DSC01143

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s