Dag 8 – Rustdag in Istanbul

DSC01219

Voor zonsopgang worden we wakker om ons kamp af te breken. We hebben namelijk schrik van druk verkeer in Istanbul. De drukte valt mee, het verkeer is vlot, maar doordat we niet over een gps of een detailkaart beschikken rijden we verschillende keren verkeerd. (Zie onze live tracking) Ach ja, dan hebben we de stad toch al vanuit de auto gezien… Via internet konden we in Bulgarije nog rap een hotelletje met privéparking boeken. Bij aankomst blijkt de parking een open terreintje te zijn, de uitbaters raden ons dan ook zelf aan om de auto volledig leeg te maken en alles van het dakrek te halen.

DSC01231.JPG

Na het afhandelen van de formaliteiten is het nog steeds voormiddag, naar deze rustdag hebben we de laatste dagen uitgekeken! We trekken de stad in en bezoeken onder andere de Grand Bazar, de Hagia Sophia en de Blue Mosk. Buiten de toeristische wijken snuiven we ook de lokale sfeer op door thee te drinken tussen de locals.

DSC01284.JPG

Twee dagen geleden verjaarde Miguel, we hadden afgesproken om dit pas in Istanbul te vieren. De avond starten we met een wandeling door de stad waarna we dineren op een dakterras met zicht op de Hagia Sophia en de Blue Mosk. Wat een zicht! Hiervoor is het te doen. We hebben ervan genoten!

DSC01321.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s