Dag 11 – Nu echt de mooiste weg ter wereld! (Volgens ons)

DSC01482.JPG

Het plan was om eens uit te slapen. Tevergeefs want we worden vroeg gewekt door de koeien van herder Yassin die langs onze tenten afritselen. Na een kort gesprek dat voornamelijk uit gebaren bestond, besluiten we de dag in te zetten met een spelletje petanque. Yassin doet zich voor alsof hij het spel niet kent, maar van zodra hij zijn herdersstok tegen de auto laat rusten begint de competitie. Met iedere bal kegelt hij er een van ons weg, waardoor hij steeds wint. Wat eerst leek op de worpen van een onkundige beginner, wordt opeens het spel van een getrainde professional. We accepteren onze nederlaag, nemen afscheid van Yassin en zetten koers naar de D915.

DSC01541

De D915 wordt beschouwd als één van de dodelijkste wegen ter wereld. De baan begint als een autostrade die kronkelt door een prachtig landschap en evolueert naar een onverhard bergpad. We rijden 50 kilometer over het pad, er zijn geen vangrails en er is amper ruimte om een tegenligger te kruisen.

created by dji camera

Dapper brengt de Panda ons langs de afgronden, steile haarspeldbochten en over de toppen veilig naar het dal. Een angstaanjagende rit maar het uitzicht was wel adembenemend. We schreven reeds over de mooie Transfagarasanpas, peanuts, deze weg is onbeschrijfbaar mooier maar je hebt er wel een echte offroader voor nodig.

DSC01559

We hadden de staat van de weg wat onderschat, daarom lag onze gemiddelde snelheid veel lager dan verwacht. Wanneer we in het dal aankomen is het al donker. Inmiddels rijden we langs de Zwarte Zee waar we door het drukbevolkte gebied geen kampplaats vinden. Na een uur rijden zien we opeens een restaurantje met parking. De gastvrouw, Seda, geeft ons niet gewoon toestemming om er ons kamp op te slaan, maar ze biedt ons een huifkar en een maaltijd aan. Wat een onverwachte luxe, hier gaan we vannacht van genieten. Morgen vertrekken we naar Georgië, dan zal internet verbinding moeilijker worden.

DSC01563.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s