Dag 12 – Het Saint-Tropez van de Zwarte Zee

IMG_20190731_111523

Nadat we op tijd opstonden, kregen we in Seda haar restaurant nog een rijkelijk ontbijt voorgeschoteld. Samen met wat mannen waar we bijna niet mee konden communiceren, kregen we kaas, confituur, brood enzoverder enzovoort. Het kon niet op dus we aten onze buiken vol. We vertrokken wat aan de late kant richting de grens met Georgië. Een Georgische douanier plukte Miguel en Elias uit de auto. Zij moesten als voetganger de grens over. In de schaduw van het imposante grensgebouw moest Olivier met een klein hartje zijn lot ondergaan van douaniers die intimiderend te werk gaan en met argusogen de auto en onze papieren gadeslaan. Aan de voetgangerskant stelden er zich behalve een heel erg lange wachtrij geen verdere problemen. Twee uur en enkele zweetdruppels later geraakte iedereen de grens over en zodoende werd het team weer herenigd.

DSC01575.JPG

Enkele kilometers voorbij de grens vonden we een parking en besloten we om af te koelen in de Zwarte Zee. Die zwempartij deed ons enorm veel deugd! De volgende stop werd Batumi, de stad gekend als paradijs voor rijke Russische toeristen; het Saint-Tropez van de Zwarte Zee. Die reputatie leek echter (althans op het eerste gezicht) niet te kloppen: geen mooi strand, geen jachten, geen sportauto’s… Eerst verorberden we onze picknick in een parkje alvorens wat verder te rijden richting het noorden.

DSC01595.JPG

Enkele kilometers voor de stad Chokhatauri, een stukje de bergen in, vonden we de ideale kampeerplek. Een glooiende weide met een vlak stukje waar we onze tenten plaatsten en de avond doorbrachten. Het flesje wijn dat we eerder op de dag kochten, konden we wel smaken als aperitief. Bij de ondergaande zon een kampvuurtje en goed gezelschap. Wat kan een mens meer wensen? De duisternis was al een tijdje gevallen voor we het vuur doofden en onze tent inkropen voor een welgekomene nachtrust.

DSC01615.JPG

Een gedachte over “Dag 12 – Het Saint-Tropez van de Zwarte Zee”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s