Dag 13 – De zoektocht naar Ushguli

DSC01632.JPG

Vroeg opstaan is intussen routine geworden. Voor dag en douw vertrekken we naar Ushguli, een middeleeuws bergdorpje. De heenweg zou 5 uur in beslag nemen, dat belooft een helse tocht te worden. Het asfalt vloeit door de vallei en wordt regelmatig afgewisseld door onverharde wegen met diepe putten. Dit zijn de zogenaamde ‘land slide areas’, bij hevige regenval spoelt de bergstroom het asfalt weg, daarom doen ze geen moeite om er een goede weg aan te leggen. Het valt ons op dat de locals hun bumpers preventief verwijderen om over deze slechte wegen te rijden.

DSC01625.JPG

We komen een busje tegen dat in panne staat. Na vele handgebaren komen we erachter dat ze zonder benzine gevallen zijn. Heldhaftig schiet Team Navigator te hulp, we helpen hen verder met enkele liters uit onze jerrycans.

DSC01630.JPG
Elias maakt de weg vrij zodat de Panda kan passeren.

Met nog 50 kilometer te gaan tot het bergdorpje, stopt het asfalt en worden we op het onverharde geduwd. Ervan uitgaande dat ook dit een land slide area is en dat de weg weldra zal verbeteren, zetten we onze tocht voort.

DSC01659.JPG

Kilometer na kilometer hopen we op een betere weg. We rijden door een rivierbedding, over omgevallen bomen en langs dreigende rots structuren. In twee uur tijd leggen we slechts 20 kilometer af, nog 30 kilometer te gaan…

DSC01664.JPG

Aan dit tempo geraken we nooit voor het vallen van de avond terug in bewoond gebied. Onze auto is ook niet gemaakt voor deze weg, zelfs voor een echte 4×4 is dit erg zwaar, we besluiten dus om verslagen terug te keren. Heelhuids bereiken we ’s avonds onze kampplek.

DSC01689.JPG

We zijn ervan verwonderd hoe goed onze Panda deze dag heeft overleefd. Ondanks dat hij niet voor zulk ruig terrein ontworpen is, kon hij het toch perfect aan. Ook is het een mirakel dat we geen band lek hebben gereden. Onze sponsor Continental rustte ons uit met hun sterkste banden, dat werpt nu zijn vruchten af. Na het controleren van de bandenspanning en een kleine reparatie aan onze uitlaat kruipen we in onze tent. Een bewogen dag, maar het schip en haar bemanning houden stand.

DSC01691.JPG
Door het het schuren over de grond is de uitlaat een beetje losgekomen. Hopelijk kan deze tijdelijke reparatie de hitte weerstaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s