Dag 15 – Een bewogen dag

DSC01737.JPG

Goed uitgeslapen maakten we onze auto in orde voor vertrek. Niet veel later bevonden we ons op de baan richting de grens met Azerbeidzjan, waar we een uurtje later arriveerden. Net als bij de Turks-Georgische grens, mocht enkel de chauffeur blijven zitten. Dat was deze keer Miguel. Olivier en Elias konden als voetgangers redelijk vlot de grens oversteken, Miguel daarentegen had minder geluk. De auto werd doorzocht en in tegenstelling tot wat de grenswachters eerst zeiden, moest de eigenaar van de auto de grens oversteken. Op papier is Olivier de eigenaar van onze Panda dus Miguel zat zonder paspoort muurvast in niemandsland terwijl Elias en Olivier geen flauw benul hadden van het probleem. Na deze patstelling van ruim een uur werd de situatie opgelost en zo konden we na 3 uur aan de grens eindelijk Azerbeidzjan binnenrijden.

67553195_904505623253059_4880261773829079040_n

We reden overal keurig de maximumsnelheid en toch zagen we plots zwaailichten en knipperende koplampen van een politievoertuig in de achteruitkijkspiegel. We werden aan de kant gezet en Olivier moest in het politievoertuig plaatsnemen. De agenten beweerden dat we geflitst waren en dat we hen ter plekke 100 dollar in cash moesten betalen. Op die manier zouden ze geen PV opmaken en zou de foto uit ‘het systeem’ verwijderd worden. Door zich van de domme te houden en met een beetje geluk wist Olivier weg te rijden zonder iets te betalen. De spanning van de situatie was nog een tijdje voelbaar in de auto.

DSC01735.JPG

Desalniettemin vervolgden we onze weg richting Naftalan, waar je naar het schijnt een bad in ruwe olie kunt nemen. Dat wilden we gedaan hebben! Bij aankomst bleek echter dat deze baden zich enkel in exclusieve hotels of sanatoria bevonden. Een snelle duik in ruwe aardolie zat er dus niet in voor ons. Lichtelijk teleurgesteld dropen we af (maar niet van de olie), om enkele kilometers verder onze tenten op te slaan tussen de duinen. Na de afwas besloten we onze kampeerstoeltjes aan de koffer van onze trouwe vierwieler te zetten. Met de laptop in de koffer genoten we van een cinema-avondje om van de dag te bekomen. Dat konden we wel gebruiken.

DSC01739.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s