Dag 17 – Een voorbereid team is er twee waard

DSC01861.JPG

Van de moddervulkaan rijden we richting Iran. De afstand tot de grens is net te kort om nog een dag in Azerbeidzjan te blijven, maar net te lang om de grens al over te steken. We besluiten om het vandaag wat rustiger aan te doen zodat we ons rustig kunnen voorbereiden op de grensovergang. In een grensstadje willen we nog wat eten en inkopen doen. Wanneer we in de bank een paar euro’s willen omwisselen naar Azerbeidjaanse manat, worden we door de bankdirecteur gastvrij ontvangen. Gedurende een kwartier wachten we in zijn kantoor (we weten zelf nog niet goed waarom) tot hij teken doet dat het gewisselde bedrag klaarligt. In de vroege namiddag slaan we op 10 kilometer van de Iraanse grens ons kamp op. 40 °C is het, we spannen een doek om wat in de schaduw te zitten. We voelen ons hier precies thuis, een vlak landschap met veel akkers, slechte wegen en een door wolken gesluierde lucht, alleen passeren er hier continu Lada’s. Goed voorbereid kruipen we vroeg in onze tent om morgen ons lot te trotseren.

DSC01855.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s