Dag 18 – De transfer

 

thumbnail_img_20190806_100841.jpg

Na een rustige nacht vertrokken we goed voorbereid richting Bileh Savar, de door ons uitgekozen grensovergang. Hoewel we steeds meer op ons gemak zijn bij het overgaan van de diverse landsgrenzen, bleek de overgang ook ditmaal niet helemaal van een leien dakje te lopen.

DSC01881.JPG

Nadat aan de Azerbeidzjaanse kant onze medicijnvoorraad grondig was doorzocht, en de hoofdgrenswachter twee tubes tandpasta rijker was, mochten we ons naar de Iraanse zijde van de grenspost begeven. Hier moesten we eerst en vooral onze paspoorten laten controleren. We werden uit de rij geplukt en moesten verantwoording afleggen bij een vertegenwoordiger van de Iraanse inlichtingendienst. Er werd een tolk bijgehaald en we moesten heel wat vragen beantwoorden. We konden onze bedoelingen duidelijk maken en mochten de volgende stap in het proces aanvatten, het tijdelijk importeren van onze Panda aan de hand van een carnet de passage.  Het papierwerk was volledig in orde maar de Iraanse bureaucratie zorgde ervoor dat er toch een aantal uren overheen gingen. Na 4 uur aan de grens waren we eindelijk het land binnen. Wat een opluchting.

DSC01879.JPG

Nu kon onze tocht naar Tabriz beginnen. We maalden heel wat kilometers en eenmaal in de stad aangekomen stapten we, lichtelijk uitgeput, een mooi hotelletje binnen. Er waren geen kamers meer beschikbaar maar aan de receptie geraakten we aan de praat met een man van de toeristische dienst. Hij zorgde ervoor dat we euro’s konden wisselen op de zwarte markt en bracht ons naar een guesthouse. Niet echt helemaal wat we voor ogen hadden maar het zou volstaan voor 1 nacht. We trokken nog even de stad in om iets te eten en kropen vroeg onder de wol. Morgen op tijd vertrekken richting Teheran.

WhatsApp Image 2019-08-06 at 22.58.54 (1).jpeg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s