Dag 23 – Kamperen aan de Oezbeek

DSC02233.JPG

Met kleine oogjes vouwden we onze tentjes op en borgen ze weg in onze dakkoffer. Al snel waren we op de baan. Het was dezelfde noord-zuidweg die we de dag voordien namen, die we nu verderzetten. De weg verslechterde echter en onze gemiddelde snelheid zakte en zakte maar. Zo konden we het eerste deel aan 80 km/h rijden en de laatste 70 km schatten we onze snelheid in aan een 30 a 40 km/h. Met hele stukken waar stapvoets zelfs al een overschatting zou zijn. We verschenen aan de Turkmeense grenspost en bleken het tweede team van de dag te zijn. We zagen een andere deelnemende auto op een takelwagen staan. De twee inzittenden waren oudere deelnemers en hadden het geluk geen verwondingen opgelopen te hebben aan hun ongeluk.

DSC02236.JPG

De kleine grensovergang had iets rustiek, het was precies de inkom van een schooltje. De militairen die er rondliepen, deden dat met een smile en waren heel vriendelijk. Jammer genoeg kwamen we net aan toen hun uur middagpauze begon. We kookten op de parking en boden ook de man van de gecrashte auto een bordje aan. Plots ging de grens versneld open, en moesten we schrokken zodat niet te veel mensen ons gingen inhalen. De Oezbeekse kant was veel soepeler en sneller. Voor Oezbekistan hadden we dan ook geen visum nodig.

DSC02249.JPG

Voor we het wisten waren we in Oezbekistan en wisselden we geld in, aten we iets in de stad Nukus en konden we tanken. Omdat dat naar verluidt moeilijk is in Oezbekistan, besloten we maar onze jerrycans ook te vullen. Een uurtje later zaten we aan de rivier aan een klein kampvuur dat we stookten. We hadden het perfecte plaatsje gevonden.

DSC02256.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s