Dag 26 – Het inhaalmanoeuvre

DSC02486.JPG

Ontbijten in een stad die verleden ademt, het is toch uniek. Je stapt de deur uit en valt onmiddellijk terug in de sfeer van de dag ervoor. Op tijd brachten we de Panda aan het ronken zodat we kilometers konden malen. We hadden twee dagen geleden namelijk afgesproken met een Nederlands team; een koppel dat de rally meedoet in een Nissan Micra. We kwamen hen aan de gates of hell in Turkmenistan voor het eerst tegen. Omdat zij niet de omweg deden om naar de Aral zee te gaan, moesten we wat tijd goedmaken. We reden en reden zonder eind. We passeerden akkerland, woestijn, vlaktes, heuvels, dorpen, steden… tot de nacht begon te vallen. Op slechts honderd meter van de snelweg konden we onze tent plaatsen voor de nacht. Het woord snelweg is misschien een beetje vreemd gekozen aangezien de maximumsnelheid er tussen de 20 en 70 ligt, naargelang de staat van het wegdek. De volgende persoon die ons zegt dat Belgische wegen niet goed zijn, krijgt enkele fronsen te zien. Een persoon uit het dorp waar we besloten te kamperen, kwam even checken of we te vertrouwen waren. We konden zoals gewoonlijk bijna niet communiceren maar alles leek in orde. Vermoeid doken we onze tent in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s