Dag 34 – Terug naar de beschaving

DSC03249.JPG

Na een bepaalde tijd hebben we toch nood aan een fatsoenlijke douche en een dikke matras, daarom trekken we vandaag terug naar de beschaving. In de voormiddag rijden we door de prachtige bergen en hoogplateau’s. We passeren op onze route talloze paardenkuddes en joerts, de tent-achtige huizen van de lokale bevolking. Tegen de middag komen we aan in Bisjkek, de hoofdstad van Kirgizë. Nadat we in het hotel zijn ingecheckt, besluiten we een lekkere hamburger met frietjes te gaan eten. Het is blijkbaar de gewoonte om daarbij handschoenen te dragen. Op het eerste zicht enorm vreemd maar uiteindelijk wel zeer proper.

DSC03295.JPG

Nadat onze buiken zijn gevuld met deze Westerse maaltijd, vertrekken we op verkenningstocht. De stad beschikt niet echt over veel cultuur en na al het moois dat we tot nu toe reeds gezien hebben, zijn we lichtelijk teleurgesteld. We vinden een mooi parkje en drinken er een lekkere pint. Wat doet het deugd om eens volledig te kunnen relaxen. Na onze apéro in het park krijgen we wederom honger te krijgen. We wandelen nog wat verder en komen op onze weg Restaurant Navigator tegen. Dit kan geen toeval zijn. We twijfelen dan ook geen seconde en stappen het terras op. Dit is echt een schot in de roos, wat een lekker eten. Voldaan van onze maaltijd maken we nog een avondwandeling richting hotel. We bespreken het plan van aanpak voor de grensovergang van morgen en niet veel later liggen we in dromenland. Vers linnengoed, wat een zaligheid!

DSC03335.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s