Dag 36 – Het kakelende konvooi

DSC03463.JPG

Om Kazachstan door te komen zijn er twee veel gekozen routes, een oostelijke en een westelijke route. De westelijke route is ongeveer 600 kilometer langer maar zou als troef over een goed wegdek beschikken. Samen met de drie andere teams (een Australisch, een Engels en een Duits team) kozen we voor de oostelijke route. Een Fiat Panda 4×4 moet iets of wat slechte banen aankunnen. Voor we echt slechte wegen aandoen valt het busje van de Australiërs al af. Midden op een drukke ringweg valt de motor uit. Een kapotte alternator is het verdict horen we later. Met drie teams rijden we verder met het idee dat het busje ons wel zal inhalen de komende dagen.

DSC03483.JPG

Plots wordt ons konvooi gestopt door twee politiemannen die 200 dollar boete per auto eisten. De Duitse voortrekker kan onderhandelen totdat elk team een kleine 10 dollar moest overhandigen aan de corrupte arm der wet. De sociale vaardigheden van deze verstandige Duitser besparen ons dus handenvol geld. De sfeer zit goed, maar er wordt heel veel gestopt om verschillende redenen en we voelen ons een beetje geremd door het rijden in konvooi. ’s Avonds beslissen we om ’s anderendaags toch maar alleen verder te gaan, op die manier kunnen we toch wat meer kilometers afleggen denken we.

DSC03485.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s