Dag 37 – DDT niet oké

DSC03498.JPG

Ons meesterplan om de mijlen en mijlen afstand onder ons door te halen, valt al snel in duigen. Na een 50-tal kilometer horen we gerammel en met een bang hartje slaan we onze portieren open voor een inspectie. Een beschermkap achter de remschijf van ons achterwiel is losgekomen en rammelt. We halen het wiel eruit waardoor we hetzelfde met de beschermkap kunnen doen. Nog geen kwartier later zijn we weer op de baan. De grote wijzer heeft nog geen volledige ronde gemaakt sinds onze reparatie of we horen geklop. Meteen daarna horen we Miguels trillende stem: “O wee, o wee, onze schokdemper is kapot!”

DSC03500

De kortste weg blijkt niet altijd de verstandigste te zijn. Het oneffen asfalt, waar we al bij al kalm over reden, had desalniettemin haar tol geëist. De bout waarmee de schokbreker onderaan vastzat is doorgebroken. We kunnen toch uiterst voorzichtig doorrijden tot we een garage tegenkomen waar ze ons proberen te helpen. Het gaat er heel erg traag en aarzelend aan toe. Nadat de garagist twee uur lang van alles heeft zitten proberen, stelt hij voor om de schokdemper erop te lassen. Heel erg zeker van zijn stuk ziet de garagist er niet uit en ook zijn doen en laten bij het lassen zorgen ervoor dat wij het niet volledig betrouwen. We betalen de man maar even verder breekt zijn lasnaad. Ook is onze ophanging links achteraan nat van de olie. Alsof de kapotte bout nog niet genoeg was, is de schokbreker nu ook beginnen lekken.

DSC03510

De volgende stad komt tevoorschijn aan de horizon en na lang zoeken en het afwimpelen van een afzettende garagist, vinden we een garage die tegen een degelijke prijs een goede lasnaad wil zetten. Zo gezegd, zo gedaan. Deze lasnaad is veel steviger dan de vorige. De zon staat al laag als we eindelijk terug de steppe langs onze ramen zien schuiven. Bij het ondergaan van de zon vinden we een plekje om onze tenten op te stellen. Wat we vreesden, is werkelijkheid geworden. De lasnaad heeft gehouden maar de schokbreker is toch over de gelaste bout geschoven en dus weer waardeloos geworden. Dit vraagstuk is niet zo simpel op te lossen. Daarom zullen we er eerst een nachtje over slapen…

DSC03522.JPG

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s