Dag 39 – Balen in Barnaul

DSC03560.JPG

Het is nog maar 6 uur wanneer de wekker afloopt. Doordat we ons net in een nieuwe tijdzone bevinden, voelt dat voor ons aan als 5 uur. We moeten nog een kleine 300 kilometer rijden om de stad Barnaul te bereiken. Deze Siberische stad met ruim een half miljoen inwoners is onze hoop op de vervanging van onze kapotte schokbrekers. De schokbreker vooraan rechts is namelijk ook al ruim een week aan het lekken. Na enkele keren van hot naar her gestuurd te zijn, komen we aan in een garage waar ze de wielen van de Panda meteen ontlasten door onze vierwieler op een brug te plaatsen.

DSC03563.JPG

Ze beginnen met een algemene inspectie waarbij alle mankementen worden genoteerd maar we maken hen duidelijk dat we enkel de schokbrekers vervangen willen zien. Bij een nadere controle blijkt dat alle vier onze schokbrekers kapot zijn. Op deze manier is de kans bijzonder groot dat we onze auto stuk zullen rijden op Mongools grondgebied. Een bijkomend probleem is dat hier in de streek de Fiat Panda niet rondrijdt. Het vinden van reserveonderdelen is dus een kleine nachtmerrie.

DSC03570.JPG

De garagisten beloven rond te bellen naar hun contacten. We druipen te voet af naar de Airbnb waar we zullen overnachten. We hebben er geen idee van hoeveel dagen we in de stad moeten blijven. Gelukkig hebben we weer eens een goede douche, toch één lichtpuntje in deze precaire situatie. Team Navigator voelt zich lichtelijk verslagen. De eindmeet is bijna in zicht…

DSC03576.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s