Dag 40 – Back in business

 

 

 

 

DSC03583.JPG

Ondanks dat deze luxe onvoorzien was, hebben we er toch weer van genoten. We worden in de late voormiddag wakker onder het zachte linnen. De garage had beloofd om in de vroege morgen iets te laten weten, dat is niet het geval dus we bereiden er ons op voor om nog een tweede nacht in het appartement door te brengen. Maar dan, na de douche komt het verlossende bericht: ‘rear ammoptizaiora already installed new, front shock absorbers and a couple of parts we expect at lunch time about 14-15 hours, after that time it will still take about 3 hours to repair’. We kunnen het bijna niet geloven!! Onze vreugde laten we dan ook merken in ons Russisch antwoord dat we vanuit de vertaalapp kopieren.

 

DSC03605.JPG

Tot 18 uur worden we dus nog gegijzeld door Barnaul, van die tijd kunnen we dan beter genieten. In het nabije shoppingcenter vinden we een Mc Donalds die, zoals algemeen geweten, gratis wifi heeft. Samen met de westerse burger kunnen we even orde op zaken stellen: we plannen de route, schrijven de blog, beantwoorden e-mails, werken ons Instagram account bij, etc. Wanneer al dit werk verricht is verdienden we een beloning, toch? Die kwam er in de vorm van een ‘Whopper Burger’ in de aangrenzende Burger King. Schuldig voelen we ons niet over deze zonden, na 40 dagen weg van huis te zijn kunnen we toch wat calorieën gebruiken. En kom, achteraf spelen we een potje bowling en wandelen we 4 kilometer naar de garage, dat zou toch moeten compenseren!

DSC03629.JPG

 

Met een bang hartje lopen we de garage binnen, waar het goede nieuws bevestigd wordt. De Panda hangt nog in de lucht met vier nieuwe schokbrekers. Hoe ze zo snel nieuwe onderdelen hebben kunnen vinden, blijft ons een raadsel. Wederom via de vertaalapp verstaan we dat ze de wielen nog moeten uitlijnen, we doen dus onze inkopen voor Mongolië en om 20u zijn we weer aan het bollen!

DSC03651.JPG

Hoewel we tijdens dit avontuur principieel tegen nachtrijden zijn, maken we hier toch een uitzondering. De wegen in Rusland zijn van sublieme kwaliteit, de moeilijke stukken zijn goed verlicht en we zijn alle drie goed uitgerust. Gewapend met een energiedrank zetten we terug koers naar het oosten.  In het donker worden we nog tegengehouden door een agent voor een papierencontrole, wanneer het taalverschil hem duidelijk wordt blaast hij zomaar de aftocht. Vier uur na vertrek zetten we ons tentje in een bos.

DSC03667.JPG

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s