Dag 41 – Over woestijnratjes en jaks

DSC03668.JPG

Het was niet heel erg koud vannacht. Het blijkt dat Billy, een kerel die solo de Mongol Rally rijdt, 100 meter verderop gekampeerd heeft. Zijn stoer uitziende auto komt ons ’s morgens voorbij en na een kort praatje onder collega’s, is hij ribbedebie. We rijden en rijden over de Russische glooiende doch perfecte asfaltwegen. Een half uurtje voor het sluiten van de grens met Mongolië komen we voor het hek te staan dat Rusland afscheidt van het niemandsland. We willen onze auto er plaatsen zodat we morgen als eerste de grens over kunnen en we niet in een ellenlange wachtrij moeten bakken en braden.

DSC03714.JPG

Via via hoorden we dat het een grens is die minimum vier uur duurt. Tot onze grote verbazing gaat de poort open na een paspoortcontrole. Binnen het kwartier was alles aan Russische kant in orde en mochten we niemandsland betreden. Dit was het snelste eerste grensdeel tijdens deze reis. Naast ons waren ook nog Holly en Paul de grens aan het oversteken. Een Engels koppel dat meedoet aan de Rally met hun motors. We passeren doorheen 20 kilometer niemandsland waarna we het Mongoolse grensgebouwtje zien opdoen. Stilletjes hopen we dat deze kant al gesloten is, zo krijgen we de kans om eindelijk in niemandsland te kamperen.

DSC03756.JPG

Onze droom wordt al snel doorbroken wanneer we de hele procedure moeten afleggen om Mongolië binnen te komen. Ook dit gaat redelijk vlot want we zijn weer de enigen en de laatsten. We hebben de indruk dat iedereen van de grenspost zo snel mogelijk naar huis wil en daarom genieten we van een snelle procedure. Na de grens laten we ons niet kennen door een officieel uitziend vrouwtje die ons een valse verzekering wil aansmeren. We wachten even op onze motorvrienden en na 5 minuten staan ook zij klaar. De zon staat laag en met zijn vijven vinden we een plekje op een gigantische vlakte. De Jaks die hier rondlopen zijn grappig en de woestijnratten schattig. Het is een zeer plezante avond met veel gelach en straffe verhalen.

DSC03764.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s