Dag 45 – Ontmoeting met Putin

DSC04034.JPG

We vertrekken ’s morgens vroeg om de asfaltwegen van bedenkelijke kwaliteit te trotseren. Iets na de middag rijden we Ulaan Batar binnen. De stad geeft eerst een vuile indruk door de vele zanderige zijweggetjes, de vergane borden en de containers die dienen als woning, winkeltje of werkplek. Hoe meer we het echte centrum naderen, hoe properder het wordt. Heel mooi is het er niet, de gebouwen staan precies willekeurig door elkaar. Enkel het paleis op het centrale plein is een imposant staaltje architectuur.

DSC04084.JPG

Vandaag is de dag dat de Russische president op bezoek komt in Ulaan Bataar en dat was te merken aan het verkeer. Zo wandelen we langs een druk kruispunt waar de verkeerslichten uitgeschakeld zijn. Een agent op een verhoog regelt het enorme debiet aan wagens die zich een weg door de Mongoolse hoofdstad willen banen. Enkele minuten lang gaat zijn hand de hoogte in, elke auto staat stil.

DSC04101.JPG

Een konvooi van drie auto’s steekt onder begeleiding van luide sirenes aan duizelingwekkende snelheid het kruispunt over. Onze gok is dat er verschillende van die konvooien door de stad razen en dat Putin zich in één ervan moet bevinden. We leren wat bij over de Mongoolse geschiedenis in het nationale museum waarna we nog wat kuieren door de straten.

DSC04082.JPG

Wanneer we in een Irish Pub neerzitten, komt plots een vrouw naar ons toe gewandeld. Het is Emily van Team BeeSolar die we eerder al spraken tijdens de Mongol Rally. Door omstandigheden is zij in Ulaan Bataar terwijl haar man alleen nog de laatste honderden kilometers tot de stad aan het malen is. Hij zou vanavond laat aankomen. We nodigden haar uit om ons gezelschap te houden en het werd een hele plezante avond. De klok slaat twaalf keer en we keren terug naar onze Airbnb waar onze warme bedden wachten.

DSC04115.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s