Dag 46 – Tot de laatste druppel

DJI_0264.JPG

Filerijden, dat is iets wat we deze reis amper gedaan hebben maar waar we vandaag toch ons deel in krijgen. Ulaan Bataar uitrijden gaat heel erg moeizaam. Op een kaart lijkt de grens met Rusland gewoon 350 kilometer rechtdoor maar niets is minder waar. Het eerste stuk van 200 kilometer is onverhard en gaat moeizaam. Door ons manke pootje links achteraan moeten we elk putje en bultje heel traag nemen. Met monnikengeduld rijden we deze 200 ellenlange kilometers, tot een omleiding ons een eind van de weg stuurt. Het is heel erg moeilijk en tijdrovend om de juiste baan terug te vinden aangezien de wegen (in België zou je het woord weg niet durven gebruiken voor dergelijke modderbaantjes) niet in kaart zijn gebracht. Na kilometers heen en weer onze baan te zoeken, kunnen we dan toch de stad bereiken waar de grenspost zich bevindt. Het is ondertussen reeds donker en we maken de laatste kilometers in Mongolië rond. Onze Mongoolse Tugrikken zijn op dus we gokken erop dat we met deze brandstoftank de grens wel over kunnen geraken.

DJI_0273.JPG

Bij het aankomen tussen de hekken die de grens vormen tussen Mongolië en de Russische federatie blijken deze 24 uur per dag bediend te zijn. We beslissen vannacht nog de grens over te gaan. Onze brandstofmeter geeft al geruime tijd een lege tank aan en we hebben schrik dat we elk moment zonder kunnen vallen. Het moet een gek tafereel geweest zijn wanneer wij, telkens de rij auto’s een beetje opschoof, uitstapten om onze vierwieler vooruit te duwen. Na de nodige wachtrijen, staan we plots in Rusland. We halen het eerste tankstation en gooien de tank weer vol. Precies zoals in de film “Bienvenue chez les Chtis” gingen de hemelpoorten open net op het moment dat we niemandsland inreden. Onze binnententen zijn doorweekt tegen het moment dat de buitententen erover liggen maar door onze grote vermoeidheid vallen we toch als een blok in slaap. Morgen komen we aan in Ulan Ude, het eindpunt van de Rally!

DSC04143.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s