Eén jaar na vertrek

MongolDriversCheque kopie
Fotograaf: Dirk Van de Peer

Intussen is het exact één jaar geleden dat we aan ons avontuur begonnen. Hieronder volgt kort een update over wat we het afgelopen jaar nog gedaan hebben.

Presentaties

DSC_6351-1
Fotograaf: Harry Beckers

Een van de doelen van dit project was het promotie maken voor de goede werken die Mercy Ships verricht. Doorheen het voorbije jaar hebben we dan ook verschillende keren ons meegemaakte avontuur voorgesteld alsook de why and how. Zo konden we ons publiek verruimen en Mercy Ships extra in de kijker zetten.

DSC_6356-1
Fotograaf: Mercy Ships België

De kroonkurk aftrekker die ons gedurende heel onze studententijd geïnspireerd heeft om voor Mercy Ships een project te ondernemen. Een zeven jaar oude gift voor Mercy Ships’ steunende leden die meer invloed had dan eerst gedacht.

Een cheque van 18.759 EURO!!

Team Navigator opbrengst 2
Fotograaf: Dirk Van de Peer

Een ander onderdeel van het project was het ophalen van een sponsorbedrag voor Mercy Ships. Dankzij de steun van jullie, onze sponsors, konden we het ongelooflijk mooie bedrag van 18.759 euro inzamelen dat integraal naar de werking van het hospitaalschip gaat. Tijdens de Mercy Ships Charity diner konden we deze mooie cheque met veel trots overhandigen aan Bert Van Dijck, Voorzitter van Mercy Ships België. Veel dank aan alle sponsors om dit doel te verwezenlijken!

En de Panda?
Maar wat dan met die mooie Panda die ons veilig doorheen Azië heeft geloodst? De slechte wegen hebben hun tol geëist, de Panda is in zo een slechte staat dat het zelfs niet veilig zou zijn om er nog mee te rijden. Doorgescheurde ophanging, gebroken veren en schokdempers, gehavende remmen, enzovoorts. De Panda is volledig afgeleefd… Als auto is hij niets meer waard, maar als herinnering aan een fantastisch avontuur is de waarde onbeschrijflijk hoog. Daarom engageren we ons voor nog een laatste project: Cutting the Panda!

DSC_6258-1
Fotograaf: Mercy Ships België

 

Project: Cutting the Panda
Met een slijpschijf gingen we het wagentje te lijf. Ons doel: het behouden van een flank. Ook tijdens deze laatste strijd hield de Panda zich nog sterk, slechts na 25 slijpschijven en twee dagen zwoegen gaf ons Pandatje zijn laatste snik en kwam de flank los.

IMG_20200607_120520 kopie

100 kilo lichter dan voorheen bleef hij zich toch kranig houden. Enkel de voorruit en een dunne strip metaal aan de achterzijde hielden het dak nog omhoog. In de dorpel kwam een verborgen roestprobleem bloot te liggen dat op de korte termijn parten zou hebben gespeeld. En toch bleef hij doorrijden.

IMG-20200607-WA0008

Het resultaat mag er zijn! Met deze trofee tegen de muur zullen we de prestatie van onze Panda voor eeuwig herinneren!

IMG_20200625_171320 kopie

Wat met de overige helft van de Panda?

IMG_0964 kopie

De volledige auto was te groot om als trofee bij te houden. Daarom hebben we de overige helft met een milieu label laten slopen.

IMG_0965 kopie

Hiermee is het project definitief afgelopen en willen we graag u en alle sponsors voor de interesse en de steun tijdens dit project! Op naar een volgend project!

 

Vele groeten,

Team Navigator
Elias Vanhaverbeke
Miguel Timmermans
Olivier Lenaerts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s