Het Team

Team Navigator Official

Drie vrienden die aan de Hogere Zeevaartschool te Antwerpen gestudeerd hebben: Elias Vanhaverbeke, Miguel Timmermans en Olivier Lenaerts. Elias bouwt zijn carrière uit op zee als officier van de wacht, Miguel studeert een maritiem-economisch gerichte master en Olivier rondt het laatste jaar Nautische Wetenschappen af.

 

Elias

44353448_2284286998470234_7110490002601017344_n

Elias is een goedlachse jongeman van 23 jaar oud. Nu hij zopas is afgestudeerd aan de Hogere Zeevaartschool, verzamelt hij vaaruren op zee om zo het certificaat van ‘officier van de wacht’ te bekomen.

Hij is een avonturier in hart en nieren. In een recent verleden trok hij liftend door heel Europa. We kunnen dus ook met zekerheid stellen dat hij een echte plantrekker is. Naast zijn studies werkte Elias ook jarenlang als vrijwilliger bij het brandweerkorps van Ieper. Teamwork, doorzettingsvermogen en ondernemingszin zijn drie begrippen die voor Elias domineerden bij dit vrijwilligerswerk. Sociaal en welbespraakt als deze jonge West-Vlaming is, zal hij gedurende de tocht graag het voortouw nemen en het woord voeren.

 

Miguel

Miguel foto websiteOp zee voelt Miguel zich als een vis in het water; hij lijkt er als het ware voor geboren te zijn. Al 23 jaar verkiezen zijn zeebenen het beweeglijke water boven een vaste ondergrond. Zijn interesse voor de maritieme wereld heeft zich voortgezet in een studie aan de Hogere Zeevaartschool en nu ook een vervolgmaster Maritieme Wetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen.

Maar ook aan land beleeft Miguel veel plezier. Zijn andere grote passie, die voor auto’s en oldtimers, speelt hierbij een belangrijke rol. Thuis kan hij genieten van het dag en nacht sleutelen aan auto’s als voorbereiding op een volgende rally. Zijn teamleden zullen dan ook op hem kunnen rekenen voor zijn technische expertise bij de onvermijdelijke pannes op hun avontuurlijke route. Deze ervaren navigator zal het team zodoende met het grootste gemak (en plezier) veilig en snel naar Mongolië leiden.

 

Olivier

OLI

Met zijn 21 jaar is Olivier het jongste maar zeker niet het minste teamlid. Dit jaar zal ook hij, in het kielzog van zijn teamleden, afstuderen aan de Hogere Zeevaartschool te Antwerpen. Territoriale grenzen hebben deze Limburger dan ook nooit afgeschrikt. Zijn lagere, middelbare en hogere studies legde Olivier af in maar liefst drie verschillende Vlaamse provincies.

Ook internationale grenzen en wateren zijn deze wereldburger allesbehalve vreemd. Hij reisde reeds van de noord- tot de zuidpool, van het oosten tot het westen maar in Centraal-Azië heeft Olivier tot op heden nog geen voet aan wal gezet.

Als doorwinterde reiziger kent deze jonge intellectueel de wonderen maar ook de risico’s die met dit avontuur gepaard zullen gaan. Gezien zijn reiservaring en zijn interesse in de juridische aspecten van deze onderneming, neemt Olivier dan ook graag deze verantwoordelijkheden op zich.