Mongol Rally

Wat?

De Mongol Rally is een twee maanden durende tocht die vertrekt in het Verenigd Koninkrijk, met als doel Mongolië. Vreemd genoeg ligt de officiële aankomst niet in Mongolië zelf, maar net over de grens, in Rusland. Onderweg doorkruisen we 23 landen: het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België, Nederland, Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Servië, Roemenië, Bulgarije, Griekenland, Turkije, Georgië, Armenië, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Tadzjikistan, Kirgistan, Kazachstan, Mongolië en Rusland.

Ieder jaar nemen er ongeveer 200 internationale teams deel aan de rally. Het reglement bepaalt dat de motorinhoud van het voertuig beperkt moet zijn tot een volume van 1,2 liter. De voertuigen die deelnemen aan de tocht zijn dus per definitie klein. Door de beperkte ruimte, die wordt ingenomen door onze uitrusting, zal het onderweg draaien om het gebruik van onze sociale en technische vaardigheden om te garanderen dat het team, na 16.000 kilometer, de aankomst heelhuids bereikt.

Wanneer?

Ons team heeft zich ingeschreven voor de editie 2019. De uitdaging start op 21 juli in Praag. Aankomst is toegelaten tussen 14 augustus en 16 september in de Russische stad Oelan Oede.

Waarom?

De uitdaging van de rally is om geld in te zamelen voor een goed doel. Onze doelstelling is om Mercy Ships te helpen. We willen die organisatie niet alleen financieel steunen, maar ook graag wat meer in de kijker zetten. We willen de buitenwereld bewust maken van hun goede werk en we zouden graag anderen inspireren om net als wij een uitdaging aan te gaan ten voordele van Mercy Ships.

Mercy Ships brengt gratis medische hulp naar de allerarmsten in Afrika. Mercy Ships gebruikt daarvoor het grootste private ziekenhuisschip ter wereld, de Africa Mercy. Aan boord bevinden zich meer dan 400 geëngageerde vrijwilligers die zelf hun reis en verblijf betalen. De ingrepen op het schip redden levens en geven patiënten een nieuwe toekomst. Mercy Ships zet ook in op duurzame ontwikkeling van de plaatselijke gezondheidszorg door te investeren in opleidingen en in de lokale infrastructuur.

Meer info op https://www.theadventurists.com/mongol-rally/